05 september 2008

En fin fredag

Långlunch med Malin. Låååååång lunch. ; )

Och jo, jag glömde: Happy Friday!

5 kommentarer:

Karins fotoblogg sa...

Snygga foton, passar mkt bra tillsammans. Det ser dessutom ut som att det var väldigt gott :)
Är nyfiken på vilken kamera du fotar med och om/hur du har efterbehandlat bilderna. Det är en sån skön känsla i dom! Och en sista liten fråga... vad heter typsnittet? Du skrev om inspiration från andras bloggar, på min blogg. Jag kan säga att detta, du, inspirerar mig! :)
Kram

Anna/Augusti_73 sa...

Tack Karin! *glad*
Jag fotar med en Nikon d80 och efterbehandlar (numera) så gott som alltid mina bilder. På de här har jag använt en action som heter Vintage Film. Typsnittet heter Daisy Wheel.

/A

Karins fotoblogg sa...

Tack för svar! Vad kul att höra att du fotar med en d80. Jag är lite inne på att köpa en sådan då min canon 350d har börjat bete sig lite märkligt ibland. Tycker att d80 har ett skönare grepp än den jag har. Är du nöjd med kameran? För- och nackdelar? Och så kommer det en liiiten följdfråga... vad har du för objektiv? :) Vintage Film... det måste jag spana in. Jag har inte riktig koll på hur actions fungerar dock...

Tack för att du tog dig tid att svara! Gillar brudfotona ovan jättemycket. Känns som att dom sticker ut från det man brukar få se.

Ha en trevlig helg!

Anna/Augusti_73 sa...

Jag har alltid fotat med Nikon, därför var det naturligt att fortsätta med det även när jag köpte en digital systemkamera. Första kameran var d50, och den trivdes jag ypperligt med. Den gav mig vad jag behövde, och kändes bra i handen. Sen när det blev dags för uppgradering var förstås d80 det naturliga valet. Prisintervallet till nästa modell är alldeles för stort för att jag - som 1. glad amatör med 2. begränsad budget - ska känna att det är värt att betala så mycket mer. Jag ser inga nackdelar än så länge, men å andra sidan ställer jag inga proffs-krav heller, och så har jag inte haft den så många månader än. Tydligaste (ur rent praktisk synvinkel) skillnaden mot d50 är att den är ganska mycket tyngre.
Jag har några olika objektiv, men det som jag använder överlägset mest är 50:1.8. (Finns även ett 50:1.4, men återigen, priset fick avgöra.) De här fotona är tagna med 50mm. Jag önskar att jag hade obegränsat med pengar så att jag kunde köpa några dyrare, ljuskänsligare objektiv, men men, det får bli när jag vunnit på Lotto. ;) Hmm... Det kanske förutsätter att jag börjar spela på Lotto också *LOL*

Diana sa...

Jag vill också luncha med er! Gud så gott! Snygg tröja Malin har! Och vad fin i håret med ny färg :)