17 juni 2007

Rapport

Hallå, I'm back! Vi har haft det jättebra - fint väder, trevligt sällskap och en väldigt lärorik helg - även om Ozzys helg resultatmässigt inte var så lyckad. Men det kan vi inte skylla på honom, han har helt enkelt fått för lite träning. Viltspåret gick suveränt bra ända fram till sista vinkeln, då tog han upp ett färskt älgspår istället och kom helt galet, och vid det laget var han så slutkörd i värmen, så han orkade helt enkelt inte mer. Grytträningen gick bra (han klarar fortfarande inte hyllan, men allt annat är han duktig på, och skälla det kan han!), men provet ville sig inte alls. Eftersom vi kom upp först på fredagen blev träning och prov på samma dag, och det är inte så lyckat.
Jag förstår att de flesta inte har en susning om vad grytläger innebär, jag lägger in några bilder för att visa vad det handlar om. Ett provgryt består av tre gångar, med en ingång från varje håll. I kitteln finns en levande grävling, och hundens uppgift är att gå in i alla tre gångarna, ända fram till gallret, och skälla på grävlingen. I den ena gången finns en stående förträngning, i den andra en liggande, och i mittgången finns en 60 cm hög hylla som hunden måste hoppa upp på för att ta sig fram till gallret. Bilderna visar hur grytet ser ut, hur grävlingen placeras i kitteln och hur Micke försöker locka Ozzy att hoppa upp på hyllan.Som sagt, resultatmässigt inte så bra, men i övrigt en väldigt trevlig och lyckad helg. Måste visa två bilder till. Den första är Ozzy Stadshund på grönbete (det fanns en jättestor härlig äng bakom campingen där Ozzy tyckte det var jätteroligt att springa) och den andra är Ozzy som tar igen sig under parasollet.

Hoppas att ni alla har haft en skön helg. Imorgon kommer en LO!

5 kommentarer:

Lily sa...

Äsch! Man kan väl inte både vara söt och bäst?!!! Härliga foto på Ozzy, gillar speciellt det översta!

Hedda_94 sa...

Längtar tills imorgon... :)

cattis sa...

Han är söt Ozzy...=)

Liv Saga sa...

Det verkar som om ni haft riktigt roligt! Och det viktigaste har ni ju uppnått - Ozzy har fått jobba sig trött. Undra hur Dolly ska reagera inför en grävling? ;)

LivSaga sa...

Jaså, du är på plats din lilla luring. :) Hoppas att discot blev riktigt lyckat. Jag är riktigt besviken över att ha missat det.