07 december 2007

Kakskorpor med choklad

På begäran av HelenaK =)

KAKSKORPOR MED CHOKLAD
(ur Vinterns goda ting av Anna Bergenström & Fanny Bergenström)
Trevliga skorpor med inspiration från en italiensk resa. Nötter, choklad och honung ingår i degen.
Det här behövs:
100 g hasselnötter
50 g mandel
Ca 100 g mörk choklad
150 g rumsvarmt margarin eller smör
2 dl socker
1 dl mjuk honung
1 medelstort ägg
2 tsk rivet apelsinskal
1 msk vaniljsocker
(gärna ½ tsk mandelessens)
ca 6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Gör så här:
♥ Hacka mandel och nötter ganska grovt. Bryt chokladen i bitar och hacka den också grovt. Lägg det hackade åt sidan så länge.
♥ Rör fett, socker och honung mjukt, blanda i ägget, mjölet blandat med bakpulver, så smaksättning och sist allt det hackade.
♥ Forma degen till 6 ganska smala rullar (lika långa som plåtens kortsida) som läggs tre och tre på två plåtar, klädda med bakplåtspapper. Platta till längderna ordentligt med handflatan.
♥ Grädda mitt i ugnen i knappt 200 grader ugnsvärme i ca 15 minuter.
♥ Låt svalna ungefär 15 minuter, skär sedan längderna med vass kniv i lite sneda, smala bitar, vänd "snittytorna" uppåt och grädda ytterligare 10 minuter. Låt kallna.

2 kommentarer:

Malin sa...

Åhh det låter löjligt gott!!!
Tilloch med för mig som e magsjuk å inte har lust att äta något alls..
Ha en trevlig helg
Kram MAlin

Marie - Med mina händer... sa...

Åh... ett recept som absolut måste testas! Tackar...