31 oktober 2008

Snabb fråga

Vad har ni för vikt på ert fotopapper? Jag har alltid köpt Canons 260g/m2 (semigloss) och är mer än supernöjd, men jag inser ju att det inte är det mest prisvärda alternativet. Problemet är bara att jag vill ha (semi-)matta foton och då finns det inte så mycket att välja på. Alternativet jag tittar på just nu väger bara 170g/m2, kommer inte det att kännas väldigt sladdrigt? Vad använder ni?
/A

Edit:
Det gick inte riktigt som jag tänkt mig med fotopappret idag. Hade i princip bestämt mig för att köra vidare på 260g/m2, semi-gloss, for iväg till Cyberphoto kring halv 5, och naturligtvis stängde de kl 15 idag, dag före helg. Nåväl, "Clas Ohlson kan man alltid lita på", tänkte jag och bestämde mig för att åka dit istället, även om jag vet for a fact att de inte har semi-glossvarianten. Nähäpp, det var också bara att glömma eftersom de stängde kl 17 idag. Suck. Scrapträff imorgon och inget fotopapper?!? Dubbelsuck. Alltid pålitliga hubby snokade rätt på att ICA Maxi faktiskt säljer Canons fotopapper och att de dessutom hade öppet till 22, så då blev det en tur dit istället. Eftersom de självklart inte hade varken matta eller semiglossiga fick jag finna mig i att köpa glossy, och eftersom jag inte egentligen gillar glossy ö.h.t. tänkte jag att det kunde vara ett bra tillfälle att testa 170g/m2. Nu har jag ju inte testat att scrappa med dem än, och visst, de är rätt mycket sladdrigare än 260-grammarna, men ska man t.ex. göra ett minialbum och täcka hela sidor tror jag faktiskt att det kan vara en fördel att de är tunnare. Jag återkommer när jag har använt dem!

8 kommentarer:

Lindzi sa...

Jag köper Canon semi-gloss 260 gr. Det får kosta för det är det bästa! ;-)

Fnyz sa...

jag har ett 190g papper och det är alldeles för tunt egentligen! så 170 skulle jag inte köpa. Det papper jag har är inte matt utan glansigt men ändå..

Man serigenom fotona om man lägger dem på ett mönstrat papper så ser man mönstret igenom ;-)

thorold sa...

Jag kör med Canons Matte Photo paper 170g i A4-storlek och tycker det funkar utmärkt att scrappa med. Jag skulle däremot inte köpa dem och sätta i vanligt album. Kram!

Peterlina sa...

Jag kör också med semigloss från Canon. Tycker de är bäst. Jag har provat MÅNGA.

~Sannasmamma~ sa...

Åh, jaa!!! Ett minialbum är på g alltså =) ;)

Samara sa...

Jag har ingen aning,det är min man som köper sånt,haha,men det var jättekul att träffa dig idag än om vi bara hann prata lite grand, kram på dig.

Maya sa...

Jeg bruker bare det samme som deg -semigloss. Har prøvd før med litt tynnere, og det fungerte ikke noe særlig syns jeg - det ble rett og slett for tynt.

Åsa/asamia sa...

Å så många fina alster jag hittade inne hos dig, Tack för titten!