08 april 2008

Jag fick en fråga

... eller egentligen var det nog fler än en, om hur jag gör när jag digiscrappar och vad det kostar. Precis som med vanlig scrapbooking kan det kosta precis hur mycket eller hur litet man vill. Olika stora kit kostar olika mycket, surfa runt på t.ex Designer Digitals, ScrapArtist och Two Peas och kolla vad som finns, MEN: det finns också en massa som är helt gratis! Här har någon gjort en lista på sajter där du hittar freebies. Det bästa med att scrappa digitalt är 1: du kan använda materialet hur många gånger som helst, 2: det är inga problem att ändra på saker som du är missnöjd med. Bra va?! ; )

Jag använder mig av Photoshop när jag gör mina layouter, men det finns så klart många andra program som funkar lika bra, det beror på vilket/vilka du har tillgång till och vad du själv gillar och har vana av att jobba med. Jobbar du i Photoshop har t.ex. Two Peas flera bra tutorials som hjälper dig och här finns flera filmer. Här och här hittar du också beskrivningar på svenska, och på en massa andra ställen också; googla på "digital scrapbooking" så hittar du massor!

/A

4 kommentarer:

ScrapKia sa...

Himmel så mkt information om digiscrapbooking!!!
Supertack, ska prova vid tillfälle!! :-)

ps Ser framemot besök av dig, nu är det inte så länge kvar! ;-)

myamia sa...

Underbar header som du gjort. Jag skaförsöka göra en jag med så småningom. Min blogg ser trist ut. hehehe men det kommer nog... Maria

Sannasmamma sa...

Tack!! <3

Pepsi sa...

Du är verkligen jätteduktig på digital scrapbooking! Kan också passa på att tipsa dina läsare om Shabby Princess http://www.shabbyprincess.com/, tjejen som fick mig att börja scrappa. Hon har jättemånga fina gratis kit att ladda ner och när man väl kommit in i det har hon en shop där man kan handla för precis hur mycket som helst!

Ser fram emot att se fler alster, både digitala och "analoga", jag är verkligen en stor beundrare!

Kram P.