23 juni 2011

Packa pappas packsäck

Här kör vi på med flyttpackning och montering av kök, och det är knappt vi har hunnit uppfatta att det faktiskt är midsommar denna vecka. Jag har börjat packa alla våra grejor, men det är drygt och går otroligt långsamt. Vardagsrummet är äntligen klart (jag har någon liten förhoppning om att det kanske är det rum som tar längst så att det börjar gå lite snabbare nu...), och skåpet i hallen hann jag nästan packa helt klart idag också, men det är många flyttkartonger som är opackade än...

Ikväll har Micke (med hjälp av Benny - tack igen!) satt upp väggskåpen i köket, så imorgon blir det montering av inredning och luckor. Luckan till hörnskåpet var tydligen skadad så den får vi tyvärr lov att skicka tillbaka, men om det inte är värre transportskador än så är det väl ändå helt ok. *håller tummarna* Jag fick en bild till mobilen när de var klara med köksskåpen men den har jag lyckats trolla bort, så jag får ta nya bilder i helgen. Imorgon är det faktiskt bara en (1!) vecka kvar till flytt, så nu gäller det att ligga i med både packande och fixande veckan som kommer. Det blir nog en midsommarhelg i flyttjobbandets tecken också, misstänker jag, allt för att hinna så mycket som möjligt.

Jag önskar att jag hade tid över att vara lite kreativ, men det är snålt med det nuförtiden. Den här layouten (fotolös, för ovanlighetens skull) gjorde jag för ett tag sen, när jag hade rätt mycket och kände att det höll på att gå överstyr. Är bra att bli påmind om att tänka på att det faktiskt är världsliga saker om man hinner måla klart och om förråden hinner rensas innan flytten. Det man inte hinner innan kan man ju faktiskt alltid göra efteråt, för när allt kommer omkring är det ju faktiskt bara familjen och hälsan som betyder något på riktigt.

Nu ska jag jobba med avhandlingstexten några timmar. Sov gott!
/A

2 kommentarer:

annika5064 sa...

Ja, så är det, Anna! Det går faktiskt utmärkt att bo där det inte är renoverat alls också; vårt hus är inte det, men det handlar om några månader tills bygget är klart och den gamla delen är renoverad. Vi har målat sonens rum vitt så länge och gav oss på v-rummet, där det sitter gamla vävtapeter; tjohej, vilket jobb det blev; tapeterna släppte från väggen, under satt en delvis borttagen gummitapet! Det blev ett väldigt skrapande innan vi blev klara för målning och vi bestämde snabbt att avstå från att fixa resten av väggarna...så nu bor vi här i grönaktig vävtapet, som jag nästan mår illa av, men det är ytterst temporärt. Helt enkelt inte värt att lägga så mycket tid på en makeover, eftersom väggar, golv och fönster ska bytas och glasvägg ska in....så, med detta lilla korta inlägg, vill jag säga, ta det lugnt och stressa inte inte upp dig; som du skriver finns ju alla möjlighet att göra klart när ni väl är på plats! Bara att ha en trädgård att gå ut i uppväger allt! Kram
Annika

ethel sa...

Så rasandes fint ni får i nya huset Anna! Helt underbart ser det ut... Och simsalabim är alla flyttbestyr över och ni bor i härligheten!

Glad Midsommar!
Kram /E