14 juni 2011

Nu börjar det hända saker!

I övermorgon är det blott två veckor tills flyttlasset går och vi har inte packat en endaste liten pinal än... Det kommer mest att falla på min lott att packa eftersom Micke kommer att vara i huset och fixa färdigt köket och sånt, men jag jobbar ju bäst under press så jag är inte orolig. Än... : ) Kristihimmelsfärdshelgen la Micke golvet i köket och efter flera (oinspirerade och rätt trötta) besök på Färg & Tapet bestämde vi oss för en ekparkett (eftersom vardagsrummet också har det) - med rätt säljare går allt så mycket enklare! Dessutom valde vi att lägga in en DecibeX-matta under, istället för den vanliga tunna foammattan.

Innan han drog iväg till Sweden Rock hann han också börja med köket. Köket är L-format och har spis på ena sidan och disko och diskmaskin på den andra. Det kommer inte att vara överdrivet mycket bänkyta, men det är inte så mycket att göra åt. Jag tror ändå att det kommer att funka helt ok. Vi valde faktiskt att sätta in IKEA:s Domsjö med två hoar istället för den med bara en, vilket gjorde att vi förlorade 20 cm bänkyta, men nu när den är på plats är jag väldigt nöjd över vårt val. Köksluckorna vi valt är IKEAs Ståt. Den konstiga öppningen ovanför spisen ska bli en inkaklad hylla.

Till höger om diskhon står den fula gamla diskmaskinen med en helt udda(?!) kökslucka, den kommer att bytas ut mot en ny som inte blir inbyggd.

Och, idag - äntligen, kom första tapeten upp! Micke var ner på eftermiddagen och tog emot virket till staketet och där stod målaren och svettades i arbetsrummet. Är så tacksam för att vi valt att leja bort detta! Det finns inte ett hörn, inte en vägg, inte den minsta millimeter som är rak i detta hus, så efter att ha svurit och förbannat sig trött slutade det med att tapetmannen åkte och köpte ett apdyrt vattenpass för att få ordning på det hela. Det kommer antagligen inte att gå att få det perfekt, men jag är övertygad om att det blir så mycket bättre än om vi gjort det själva (plus att vi slipper ta ut skilsmässa...).


Övriga väggar i de andra rummen är målade, men det är inte säkert att några tapeter kommer upp imorgon. Han kommer ev. att måla de väggar som ska tapetseras för att försäkra sig om att spackelfläckarna inte lyser igenom. Återkommer hur som helst när det hänt nåt nytt!
/A

2 kommentarer:

Mya sa...

gud så roligt att få följa ert bygge. ser verkligen fram emot det ska du veta :)

i vårt kök blev det inte så mycket bänkyta heller. men man kan ju inte få allt, eller hur ;)

kram

annika5064 sa...

Ääääääälskar den tapeten! Den bor i mitt vardagsrum! Ännu så länge bara i min fantasi, förstås, men drömmar är härliga! Särskilt när det handlar om mitt eget hus! Eller, vårt hus, då då...