20 juni 2011

Byns finaste staket

Ett av de projekt vi på en gång bestämde oss för att sätta upp på "att göra"-listan när vi köpte huset var att bygga staket (halva grejen med att bo i hus är ju att bara kunna öppna dörren och släppa ut hundarna, eller hur?!). På två sidor ska vi sätta upp ett enkelt stängselnät från Jula, men på de två sidor som ligger mot gatan ville vi bygga ett staket. Efter att ha kollat runt på staket vi tyckte om och som vi tyckte passade huset så bestämde vi oss för ett vitt staket med smala spjälor uppsatta så att varannan sitter högre och varannan lägre. Absolut inte det enklaste och billigaste att bygga, men definitivt det vi båda tyckte var snyggast.

I lördags var det så dags för stakettalko. Ett helt gäng med händiga karlar (Mickes mc-polare) kom och högg i mellan 8 och 22 till det facila priset av mat och öl, och vi är så otroligt tacksamma för detta att det knappt ens går att beskriva. Själv skötte jag markservicen och ryckte bort lite ogräs i rabatterna mellan varven (resultatet av det senare har vi inte sett än, jag misstänker att jag ryckte upp något som borde lämnats kvar och också lämnade något som borde ryckts upp...).

100 meter staket är sannerligen inte byggt i en handvändning, men nu är alla stolpar gjutna, alla spjälor sågade och innan de avslutade för dagen hann de också sätta upp tvärslåarna på nästan halva staketet plus testa att spika fast spjälorna på en sektion. Idag har Micke jobbat vidare på egen hand och nu är alla spjälor på plats på första halvan. Och vi är så jäkla nöjda, för visst blir det snyggt?!Foto: Micke, med mobilen
Den här veckan kommer nog köket att prioriteras istället eftersom köksdelarna ligger i källaren och vi gärna skulle vilja hinna måla väggarna och taket där innan flytten (och så klart få ett färdigt kök också). Imorgon är det nog hög tid att börja packa och så måste jag åka ner och ta emot den beställda köksfläkten. Så, marsch isäng!
Ha en fin vecka!
/A

8 kommentarer:

eldh.blogg.se sa...

Vad fint det blev! Härligt med MCkillar som hugger i!

Anu sa...

Snyggt! Och vad stor tomt ni ser ut att ha!

Anna/Augusti_73 sa...

Tack! Vi är jättenöjda!
Anu: Ja, den är ganska precis 50*50 m. Det var nog en kombination av själva huset och den enorma tomten som gjorde att vi föll. Ganska ironiskt med tanke på att vi 1. aldrig egentligen haft några större drömmar om att bo i hus, 2. OM vi nån gång skulle flytta till hus ville ha en tomt på max 1000 kvadrat. :))

Sockergrynet sa...

Så snyggt!!!

Mya sa...

Ser jättefint ut! Å så härligt med så fin hjälp.
I vårt bygge har vi fått massa ovärderlig hjälp. HUr ska man kunna tacka för sånt??? Det känns ju helt omöjligt egentligen. ovärderligt!

kram

Anna/Augusti_73 sa...

Mya: Nä, det är svårt, men man får helt enkelt låta dem veta att man står beredd att komma och jobba om de nån gång behöver hjälp med något. Det kanske blir en fest sen när allt är klart också :))

fialoppan sa...

Himlans vad SNYGGT!! Och de andra bilderna från huset ser alldeles underbara ut! Kram!

Malin sa...

Så snyggt det ser ut och jag kan tänka mig att inuti kommer huset bli en härlig explosion av färger å mönster kombinerat så där som bara DU kan Anna!!
Väntar spänt på bilder =)
Kram Malin