10 maj 2011

Hem Ljuva Hem

Nu är det vårt på riktigt! Idag var vi på banken och skrev på alla papper, så nu har vi fått alla nycklar och huset är vårt, alldeles på riktigt. Det känns så himla roligt, vi längtar allihopa tills vi får flytta. De sista gångerna vi har varit där har Ozzy och Rally fått springa runt på tomten och det har nästan varit omöjligt att få in dem i bilen när vi ska åka därifrån, jag tror vi kommer att stormtrivas, både två- och fyrbenta.

Innan vi flyttar in (flyttfirman är bokad till 30 juni) är det en del saker som ska göras. Vi ska fixa staket, tapetsera hela bottenvåningen och sätta in nytt kök. Det var inte det lättaste att hitta en målarfirma eftersom utomhussäsongen har börjat, men "Janne Målare" som vi anlitat tidigare kunde klämma in oss om de fick komma redan i maj, vilket gjorde att vi fixade köpet redan nu och inte 1 juni som det var tänkt från början (säljaren flyttade ut redan 3 maj). Igår kväll var vi ner och kollade med Janne, och Micke ska börja riva köket och ett par garderober i arbetsrummet som ska flyttas i helgen, sen kör de igång a.s.a.p. Vi har bestämt vilka tapeter vi ska ha, och även om jag är väldigt förtjust i alla våra tapeter vi har nu är den enda som får följa med från lägenheten till huset den röda Chinese Rose-tapeten från Pip Studio. De två översta ska vara på varsin fondvägg i vardagsrummet, den blå hamnar i köket och den gröna i arbetsrummet. Hallen vet vi inte riktigt vad vi ska göra med än, vi får fundera ett tag till.Fina fina lilla huset!
Edit: Den rosa och den gröna tapeten kommer från kollektionen Un Bisou de Madame Pitou (Eijffinger/Intrade) och den blå är en tapet i kollektionen Room Seven (Carma).

12 kommentarer:

Mya sa...

Spännande!!!!
å älskar tapeterna!

annika5064 sa...

Underbara tapeter!

Anonym sa...

SNYGGA !! Vad kul att få börja på med huset, och vad kul för oss som får "titta" på... Varifrån kommer den blåa köks tapeten? Jagar runt efter nått lantligare till mitt kök... fått i nervän av den jag har ;) Kusin A-M

Anna/Augusti_73 sa...

Tack! Är själv nöjd med valet, hoppas jag är lika nöjd när de sitter där de ska.
A-M: Såg att du såg min kommentar på FB.
/A

Monica sa...

Åh, tänk att det är på gång! Underbara tapeter. Vårt hus känns riktigt trist när jag ser dem. :) Skrev du något om att du flyttar till Backen, eller har jag inbillat mig det? Min morfar växte upp där och jag när en dröm om att få komma dit och se var han fick sin underbara norrländska ifrån!

Anna/Augusti_73 sa...

Nä, Monica, det har du nog tyvärr drömt ;) Backen är fortfarande i stan (tidigare var det nog "landet" men har växt ihop med stan), men vi flyttar till Obbola, ca 1,5 mil utanför, vid havet. Backen är vackert, Backens kyrka är den mest populära kyrkan att gifta sig i här i stan.

Lisa sa...

Nästa helg (21-22) kan det tänkas att jag landar i ume. Får man säga hej till er då och hej då till lägenheten? Kram!

Linnea sa...

Vilka läckra tapeter!!

Sanna F sa...

Vad fiiiiiiiint ni kommer få i det fina huset!

Anna/Augusti_73 sa...

Verkar ha försvunnit några kommentarer här =( Har hört flera som haft problem med inlägg och kommentarer som försvunnit de senaste dagarna. Vill bara påpeka det så ni inte tror att jag tagit bort dem! Blir väldigt glad varje gång nån kommenterar!

Sockergrynet sa...

Underbara tapeter!! Grattis till nya huset, förstår att de fyrbenta ser fram emot sin trädgård! :D

Angie Delarie sa...

I really love your scrapbooking style! I was wondering if you would consider being on my design team? Here are the details..
http://angiedelarieproducts.blogspot.com/2011/08/angie-delarie-design-team-callon-now.html/
Thanks so much!
Angie