17 september 2011

17 sept 2011

Balanserar för stunden mellan att få panik och att djupandas och behålla lugnet. Jag ska lämna in mitt avhandlingsmanus igen på tisdag (läs: sent tisdag natt eller tidig onsdag morgon, beroende på hur man ser det...) efter att ha fixat korr efter första slutläsningen av mina handledare och som vanligt är det alldeles för mycket som ska göras och alldeles för lite tid att göra det på. Jag kämpar på vid datorn (både med att fixa manus och att mota bort paniken) medan Micke donar i köket med att montera köksfläkten och belysningen över bänken. Jag kommer verkligen inte att ha några lediga helger (åtminstone inte med gott samvete) fram tills mitt manus är inlämnat till tryck, men då, sen när allt är klart, då ska jag bara göra det jag själv vill och har lust med när det är helg: gå långpromenader, läsa böcker (såna som jag vill läsa och inte bara måste), papperspyssla, kolla på filmer, ja typ allt sånt som alla vanliga människor gör när de är lediga från sina jobb.
Nästa helg är det cykelfest här i Obbola med över 300 deltagare. Vi har fått på vår lott att fixa efterrätt och jag klurar som bäst på vad jag ska laga. Vill laga nåt som kan förberedas dagen innan så att man slipper mecka med det på lördagen och har redan några förslag: chokladpannacotta, tiramisu, espressokräm, cheesecake, semifreddo, men om någon har nåt tips tar jag gärna emot det! Svårt när man inte känner gästerna och vet vad de tycker om. Å andra sidan har de fått både för- och varmrätt plus rätt mycket dricka när de kommer till oss, så det kanske inte spelar så stor roll. ;)
Nepp, tillbaks till texten. Jobbar jag på bra kanske (men bara kanske) jag kan unna mig att få kolla en film ikväll, eller åtminstone ett avsnitt av The Killing. Ha en finfin lördag! /A

Inga kommentarer: