29 november 2008

Glad advent!

Det blev julpyntat till första advent ändå. Igår kväll satte Micke upp grangirlangen med lampor på balkongen. I morse rusade jag ut på stan strax efter kl 10 så att jag skulle hinna före värsta folkanstormningen, köpte lite julsaker på Indiska, glasprismor på Sandbergs pappershandel och två små glada ljusslingor på Mique för att komplettera samlingen. Sen ville jag ha en stor vit julstjärna till vardagsrummet, en sån som jag redan har i arbets- och gästrummet, så då blev det en tur till Ljusglimten. Och tänka sig, just idag hade de 50% på alla stjärnor! 75 spänn för en stor vit stjärna, 100 cm i diameter, inklusive upphängning och lampa - lycka! For hem, Micke tvättade fönstren (världens bästa hubby), vi hängde stjärnor, och helt plötsligt slutade den vita IKEA-kransen i köksfönstret fungera *suck*. Så då blev det utryckning till lampaffären igen - "kan ju lika gärna ha en vit stjärna i köksfönstret också, och förresten, jag tar två eftersom de är så billiga, då blir det en i varje fönster" - och ibland har man turen på sin sida, jag fick de två sista. I köksfönstret hängde jag också upp julpynt på rad tillsammans med den rosa ljusslingan - blev precis så krimskramsigt jag hade tänkt mig. ; )

Så, nu hänger det en stor vit stjärna i varje rum, ljusslingorna är på plats och granen står i vardagsrummet och tindrar, och det är nog ungefär allt jag tänker pynta med i år.
Glad advent!

3 kommentarer:

Jenny Bergvall sa...

Jakob shoppade sin första julstjärna igår på Rusta. Han o hans far var där o handlade medans jag var på scrapträff. Gissa färgen! ... rosa.. innuti o lila utanpå. Han är jätte nöjd ;-)

Såg en sån stor stjärna i vitt någonstann o blev sugen att köpa hem... men gjorde det inte av någon anledning.. nu ångrar jag mig lite *s*

Meri(txell) sa...

Vilken fin stjärna! Jag älskar också din nya banner! Kan du inte ge mig några tips om digitalscrapbooking? Ska försöka göra mina julkort digitalt och vet inte ens hur jag ska börja...
Hoppas du hade en myssig första advent!
Kram,
Meri

Augusti_73 sa...

Meri: Hjälp, jag är rädd att jag är alldeles för dålig på att förklara. Kom hit istället, så ska jag visa dig. ; )
På 2Peas finns en serie med tutorials som heter "Photoshop Elements - the Basics". Har inte tittat på den, men det kanske kan vara något?

/A