15 januari 2012

It's alive!

Nämen vad säger ni, nu är det väl ändå dags att sparka liv i den här sorgliga saken till blogg jag har? Det har gått så lång tid sen mitt förra inlägg att webbläsaren i min gamla stationära trotjänare inte längre klarar av att logga in på Blogger, haha! Tur att en ny dator snart är på gång. Om man skulle vilja så kunde man ju ta det som ett tecken på att det är dags att lägga ner, men eftersom jag ändå känner suget efter att vara lite kreativ så tänker jag ge det en chans.

Sen jag skrev sist har jag hunnit disputera (och göra en massa intervjuer, nu har jag nog haft mina 15 minutes of fame), ha fest och få fina presenter, rätta mängder av prov och sätta betyg, fira jul i Finland, köra tillbaka till Umeå via Haparanda (och IKEA) i mellandagarna, vara sjuk (så klart), fira nyår hemma i Obbola, kolla en massa film och tv, börja jobba igen, läsa alldeles för få deckare och göra en hel massa av ingenting. Eftersom det blev normalt att aldrig vara riktigt ledig på riktigt känns det väldigt ovant att helt plötsligt få göra vad man vill på helgerna, utan att behöva ha dåligt samvete. (Riktigt klar är jag faktiskt inte, har två mindre uppgifter kvar på två läskurser, men det känns som en fis i rymden i jämförelse.)

Nu hoppas jag börja fotografera igen och ta tag i scrappandet, två saker jag fortfarande gillar väldigt mycket men som jag knappt ägnat mig åt alls det senaste året. För att komma igång med båda har jag funderat på att haka på Project Life, det känns som ett lagom avancerat projekt och precis vad jag behöver för att få lust med båda igen. För att göra fotograferandet lite mindre prestigefyllt har jag också funderingar på att köpa en digital kompaktkamera, alternativt en smartphone med hyfsad kamera.

Att skriva kategoriseras inte som kreativt i min värld, däremot fick jag vara lite kreativ med omslaget till min bok. Jag fick hjälp av Lennie med fotandet (och det var också till stor del tack vare honom som omslaget blev riktigt fint i tryck till slut, men det var en helt annan historia, lång och alldeles onödigt besvärlig var den också). Bilden här gör inte omslaget riktigt rättvisa, men ni får i alla fall en idé om hur det ser ut:

Idag har jag tagit ner adventsstakarna ur köksfönstret (jag väntade tills grannfrun tog ner sina, annars hade de nog fått stå i fönstret ett tag till...). Stjärnorna får hänga ett tag till, jag tycker det blir så kalt att ta ner allt på en gång, men i fredags köpte jag några ranunkler och anemoner som står på bordet i vardagsrummet och påminner om att det nog kommer att bli vår i år också. (Ok, nu testar jag att publicera så är vi igång. Misstänker att det kan involvera ett eller två kraftuttryck ifall det inte blir som jag vill...) Ha en fin vecka!

6 kommentarer:

Sockergrynet sa...

Roligt att du är tillbaka!! Ser fram emot fotografier och scrap! Jag tänker också köra Project Life i år!

Magdalena sa...

Kul att du är tillbaka! Jag har saknat dina inlägg

Liv Saga sa...

Det var på tiden! ;)

Mya sa...

Härligt tycker jag!
Själv har jag en bloggkris känner jag. Vi får se vart det leder.
kramar

Myran sa...

Åh så glad jag blir att du är tillbaka!

Stort grattis till den avklarade disputationen!

Anna-Lena sa...

Läste om dig på Vasabladet för ett tag sen. Vilken rolig forskning det måste ha varit att göra (men säkert arbetsam och tung också). Snyggt omslag! Jag skulle såå gärna vilja ta upp scrappandet igen också, men tiden finns helt enkelt inte just nu.