12 juli 2011

Det känns bra

Jo, det känns bra. Riktigt bra. Det har egentligen känts bra och rätt hela tiden, vilket också det känns bra. Det som inte kändes bra var det fullständiga nervnedbrytande kaoset med flyttkartonger som rådde i huset de första dagarna, men efter ihärdigt uppackande börjar vi nu får lite ordning, i vissa rum i alla fall, eller åtminstone fläckvis. En del kommer vi inte att få ordning på så länge vi inte har några möbler att ställa in sakerna i (som i vardagsrummet t.ex., där jag absolut ville ha 2 Linnarp men som nu inte går att få tag i någonstans i hela detta avlånga land och som jag inte vet om de kommer att fortsätta sälja), så där får jag helt enkelt acceptera situationen och avvakta eller köpa några andra skåp. Vi får se. Vi jobbar på, men det går långsamt dels p.g.a. att det är en massa andra saker som också ska göras (som t.ex. att rensa förråden i stan, som vi har gjort ikväll) och allt tar en massa tid, dels för att det är lite katten på råttan-råttan på repet över det hela. Det är också lite ironiskt att den våning jag ville ha ordning på först (bottenvåningen) är den som är absolut längst ifrån att vara klar idag. Det blir aldrig som man tänkt sig, var det nån som sa.

På fredag jobbar Micke sista dagen, sen har vi några dagar på oss att försöka få så mycket som möjligt fixat. En del stora projekt, som att kakla i köket t.ex., är "sånt vi gör tidigast i augusti", men fixa lampor i alla rum och skruva fast beslag och knoppar i köket och släpa in de där garderoberna från IKEA som väger minst ett ton och skruva ihop dem så att vi kan fixa i ordning resten av arbetsrummet och andra saker av samma typ ska vi nog hinna med. Imorgon kommer också nya kylskåpet, då får vi äntligen en ismaskin igen, hurra! Eller tja, den ska ju kopplas in också, och hur många dagar det tar innan det är ordnat kan vi ju bara spekulera i, så jag får nog fortsätta med ispåsarna några dagar till... ; )

Och till sist, för att inlägg utan bilder är så trista:

Ha en fin dag!
/A

1 kommentar:

Hildur - fixaodona sa...

Känner igen din frustration. Och kan krasst konstatera att allt renoverande och fixande tar betydligt längre tid när man flyttat in. Men, men... bara att bita ihop och fortsätta plockande och renoverande. Rätt som det är så är det "färdigt". Lycka till!