05 maj 2010

{love}

Hej och hå. Jag önskar att jag hade tid att scrappa, men just nu finns noll och ingen tid till det. Terminen är på slutrakan och själv ska jag ha seminarium snart, vilket för övrigt är anledningen till att jag sitter här mitt i natten även om jag har lektion imorgon bitti kl 8.30. Det blir några galna dygn den här veckan, men det får jag försöka överleva. Nästa vecka är det bara 3 dagars jobb, sen åker vi hem på Nellies dop. Det ska så klart bli jätteroligt, dels att komma hem ö.h.t. eftersom det är första gången sen i julas, dels att träffa det nya lilla grynet, men samtidigt blir jag stressad över att jag lägger 4 dagars ledighet på något annat än jobb (även om jag absolut inte skulle jobba 4 dagar om vi inte åkte nånstans...), ja ni vet, det blir en ond cirkel av ständigt dåligt samvete. Men jag är så van vid att det är så här nu, att jag aldrig är riktigt ledig, att en helg aldrig är 100% helg, att samvetet ligger och gnager även när jag bestämmer mig för att inte jobba. Men den dagen jag tar mig till slutet av allt detta, då ska jag njuta av att göra absolut ingenting, med gott samvete.
/A

Och för att ett inlägg utan bild är trist:

4 kommentarer:

Marie - Med mina händer... sa...

Du får öva dig på att tillåta dig vara ledig. Det där samvetet som gnager hjälper dig ju inte, tar bara en massa energi. Så bestämmer du dig för att du är ledig så är du det. Punkt slut. Skaka av dig de där tankarna om vad du borde göra i stället.
Du jobbar hur mycket som helst men kräver ändå ännu mer av dig själv. Inte bra - jag hör varningsklockor som dånar i mina öron.
Ge dig cred för allt du gör, var snäll mot dig själv. En bra måttstock är att tänka sig in i att det är en vän som går igenom det du gör och tänka efter vad du skulle sagt till vännen i denna situation. Inte hade du sagt: Är du inte stressad för att du ska åka iväg 4 dagar just nu? Tänk så mycket du skulle kunna få gjort i stället. Nej, du hade snarare sagt: Åh, så härligt att du får ett brejk. Passa på att ha roligt och ladda batterierna.

Så; ha fyra underbara dagar! Vila och samla kraft. ♥
Kram, Marie

I ett litet hus sa...

Så bra sagt Marie! Ta det lungt och ha det så skönt på din ledighet! Och ingen panik ang "du vet vad"!!!
Stor kram, Lotta

Hem sa...

Hej Marie!!
Jag håller tummarna för dig också att du vinner!
:)
kram Annaleena

Ensamma mamman sa...

O va mysigt att åka å dop. De brukar ju vara så fint och mysigt. Men försök att släppa lite å det dåliga samvetet även om jag vet att det är väldigt svårt... Kram