31 januari 2010

Hem Ljuva Hem

I fredags fyllde jag år. Jag räknar inte efter exakt hur många det är längre, jag ser ändå på mig själv som 27, så det spelar liksom ingen större roll. ; ) Micke fyller år i mars, och vi hade redan köpt en gemensam födelsedagspresent till varann, en Nespresso D120 Citiz & Milk, som redan varit i användning några veckor.
En annan present, som jag däremot inte alls räknat med men som kom alldeles extra lägligt eftersom jag fyllde år samma vecka, var att jag vann en Ergorapido i Sara vill faras bloggtävling! Lycka (Micke blev kanske ännu snäppet gladare än vad jag blev)! Vi har länge pratat om att köpa en, men hur snygga de än är så finns det ju faktiskt roligare saker att köpa än en dammsugare. Jag älskar vårt hem och vi trivs fantastiskt bra här, men vad man gillar och inte gillar är ju högst personligt och subjektivt, därför blir man extra glad när någon annan också tycker att man har det fint. Jag valde en lila Ergorapido, den kommer att passa perfekt hos oss! Den har inte hittat hem till oss än, men jag återkommer när vi har testat den.
/A
Läshörnan på vänster sida av rummet. Tapeten kommer från Pip Studio (Eijffinger) och är samma tapet som vi har bakom soffan på motsatt sida av rummet, men här med annan bottenfärg. Keep Calm-affischen kommer från Petrified in Pink (färgen heter karamell). Fårskinnet har Suss köpt med sig från Island. Kinalampan är en julklapp, men om man googlar på sidenlampa eller sidenlykta hittar man flera butiker på nätet som säljer dem.

Detaljbild. Jag älskar fina saker och små prylar. Tavlan med hjärtat kommer från Pentik och är en trettiårspresent av mina syskon. Tavlan som skymtar till höger är ett foto taget av en fotograf från Bygdeå. Den lilla tavlan är köpt av konstnären Stina Engwall.
Det här gamla medicin-/läkarskåpet är ett Blocket-fynd. Nu får det tjäna som vitrin- och barskåp istället.
Soffhörnan på höger sida av rummet. Den här tapeten blev jag handlöst förälskad i när jag såg den första gången och var helt enkelt tvungen att sätta upp den någonstans. Vi har alltså samma tapet i två olika färgställningar i samma rum - det låter knäppt men funkar bra! Resultatet blir att det bli två olika rum i rummet. Stjärnan som hänger ovanför soffan kommer från Seagren Art & Living. Den får hänga kvar ett tag till, bara för att den är så fin. Till höger om soffan finns öppna spisen.
Hyllan ovanför öppna spisen. En samling av diverse saker jag tycker om.

23 kommentarer:

Linda sa...

Så mycket underbara färger och prylar! Verkligen inspirerande och snyggt!

terese sa...

så härlig stil du har!!!

Jenny Bergvall sa...

Ojojoj, Anna! Fy bubblan vilket vackert vardagsrum. Jag som tycker mitt börjar bli supersnyggt, fick ändå en längtan av att vilja flytta in i ditt nu. När kan jag komma `?? ;-)
JÄTTE FINT! KRAM KRAM

Anonym sa...

Å vad roligt att du visar ditt hem - SÅ inspirerad jag blir! Så härligt med ett hem med lite färg, bland alla vit-vit-vita hem som finns just nu!
TACK!
Sabina

Lillnea sa...

Så mysigt och vackert! Jag älskar också prylar men hatar att damma - så det mesta ligger nerpackat just nu. Jättekul att få kika in hos er :)

Hildur - fixaodona sa...

Helt ljuvliga bilder! Ser otroligt mysigt ut!

Sanna F sa...

Såååå mysigt!!!!!! Man vill bara flytta in direkt!!! :)
KRAM

Mya sa...

söta färgglada Anna!!! trod du att micke har något emot att jag kommer och bor hos er??? Det är helt makalöst vackert. Det känns som om det är en stor lägenhet. Ser supermysigt ut, jag vill bo som ni! ♥ Kram Mya

Anna/Augusti_73 sa...

Mya och Jenny, ni är så välkomna, ni kan bo i gäst-/pysselrummet! Men vänta tills vi har tapetserat om, det ska snart bli rosa! ; )
/A

Marie - Med mina händer... sa...

Åh, du är väl färgernas mästarinna! Så kul att få se hur du bor, det ser ju precis ut som dina layouter. Helt underbart och inspirerande.

petrified in pink (Petra) sa...

Är helt kär i din stil - gillar allt! Favoriterna är såklart de underbara tapeterna, där har vi verkligen liknande smak! Får jag låna några foton som inspiration på petrified in pink samt blogga om dem?

Kram Petra

Anna/Augusti_73 sa...

Självklart Petra, blogga på!
krAm

fialoppan sa...

Ååå så fint! Ett riktigt gladhem! Jag vill se meeeeer! Grattis i efterskott, både till vinsten och på födelsedagen! Kram!

Stina Glaas sa...

Åh, vad fint ni har det!! Önskar jag bodde nära så jag kunde be om att få komma på studiebesök. :-)

Heléne sa...

Vilket härligt hem!!! Jag som gillar mest svart å vitt blev ändå helt kär å hade kunnat flytta in!

På hyllan ovanför öppna spisen ser de ut som en tavla från Lisa Rinnevuo... vet du va den heter?? Var så himla fin som allt annat!

Anna/Augusti_73 sa...

Det är mycket riktigt en Lisa Rinnevuo-litografi. Jag har två stycken, och om jag inte minns helt fel heter den ena Lisa och den andra Malin, och jag tror att detta är Malin. Har försökt googla lite men hittar tyvärr ingen bild som kan bekräfta det.
/Anna

Josefine sa...

Wow vilket fint och personligt hem du har. Roligt att se bilder:)

Trevlig helg/ Josefine- at home

Ylva sa...

superfint och mysigt! Blir så glad och inspirerad. Ska genast blocket-surfa efter fina skåp :)
/ylva

Annika kort & gott sa...

Vad roligt att du visar upp ditt hem. Det känns oerhört varmt, generöst och personligt. Skulle så gärna vilja få det lite mer personligt här hemma. Har du några tips på hur man kommer igång?!
kram Annika

Lina ♥ C´est la vie sa...

Fantastiskt inspirerande hem! Jättekul att få se,
//Lina

Katja sa...

skitsnyggt! vilka härliga färger ni har hemma! :)

Mot toppform sa...

Otroligt snyggt och underbara färger! :)

Anonym sa...

Underbart hem! Underbara färger verkar va ett härligt hem att bo i :)