18 augusti 2013

Hemma där jag hänger min hatt

Hoppas att ni alla har haft en avkopplande och härlig sommar! När Micke fick semester åkte vi till familjen och vännerna i Finland och spenderade nästan 4 veckor i stugan. Mest höll vi oss hemma i krokarna, men det blev också en utflykt till södra Finland och gudsonen Oskar med familj. Vi kom tillbaka en vecka innan vi började jobba, och som vanligt är det vemodigt att stänga för säsongen men ändå skönt att komma hem. Framför allt var det skönt att ha en vecka på sig att landa innan arbetsåret drog igång igen, även om våra högtflygande planer på vad vi skulle hinna göra den sista veckan som vanligt mer nog bidde en tumme, om ens det. Nu har vi jobbat en vecka redan och ja, det känns väl så där, tycker jag, speciellt med tanke på att vi antagligen har haft vårt sista sommarlov (våra ferietjänster kommer att bli semestertjänster, hur ska man orka?).

På hösten är jag alltid pepp på att ta tag i en massa saker som jag länge tänkt göra men som aldrig har blivit av. Nu vill jag spraymåla en massa saker, komma igång med träning och yoga, ta tag i scrappandet igen (både pappersscrap och digitalt), fota och redigera, fixa klart min systers bröllopsalbum (vill inte ens tänka på hur många år det är sen hon fyllde 30, men det kanske inte hon heller vill ;) ), anmäla mig till nån studiecirkel, läsa en massa böcker och gud vet allt. Kan jag åtminstone bocka av någon sak på listan efter 3 månader är jag glad! (Aktar mig dock för att lova något vad gäller bloggen...) 

Lämnar er med två bilder från stugan. Fick tips via Mrs Li (som i sin tur fått tipset av Elenor) om verktyget Tych Panel, ett gratis plug-in till Photoshop som fixar fotocollage på ett kick! Hos Moderskeppet hittar du också en prima instruktionsvideo om hur det funkar. Rekommenderas!

Ha en härligt skön söndag och en fin vecka!
/A


2 kommentarer:

Liv Saga sa...

Vilken härlig sommar ni verkar ha haft. Som vanligt är bilderna underbara! :)

Sockergrynet sa...

Ja med tanke på hur ni lärare sliter dygnet runt när ni arbetar, så tycker jag att ni ska ha ert sommarlov!! Tack för tipset om collageprogrammet!