10 februari 2013

Amerikanska pancakes

Den här helgen har vi inte gjort många knop. Micke har känt sig lite halvkrasslig och jag var helt slut efter jobbveckan och har njutit av att inte göra så mycket mer än surfa, läsa bloggar och kolla på mello och tv-serier. Den enda planerade programpunkten var att åka till Nisses Konditori i Holmsund och fika med en vän igår, det kändes alldeles lagom.

Idag lyxade vi till det med att laga amerikanska pancakes. Den här gången testade jag ett nytt recept och de blev otroligt fluffiga och goda. Jag är verkligen ingen matstylist så tilläggas bör att bilden inte gör dem rättvisa på långa vägar (här har jag dessutom redan hunnit äta en omgång och smutsa ner tallriken, haha!), testa receptet själv så får du se! Vi brukar äta dem med bär (i det här fallet hallon ur frysen) och lönnsirap, men ös på det du själv gillar. Här är receptet jag använde (räcker till ca 12 mindre pannkakor):

3 stora ägg
2 dl vetemjöl
1,5 dl mjölk
1 rågad tesked bakpulver
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
smör till stekning 

Knäck äggen och lägg vitorna i en bunke och gulorna i en annan. Släng i nypan med salt i bunken med vitorna och vispa till hårt skum. Lägg alla övriga ingredienser i samma bunke som gulorna och vispa till en jämn smet. Vänd sedan försiktigt ner äggviteskummet i smeten och stek pannkakorna på medelvärme i lite smör (vänd när de har fått lagom mycket färg). Mumsa!Inga kommentarer: