22 februari 2012

#marchphotoaday

Snart är det dags för nästa månads #photoaday, här är hela listan: 

Vill du läsa "reglerna" kan du kolla här.

#febphotoaday

Jag har inte gjort alla #febphotoaday i februari, men här är några av bilderna. Det är faktiskt en rolig och lagomt "jobbig" utmaning, jag kommer nog att fortsätta med mars också. Häng på du med!#day12 #insidemycloset


#day11 #makesmehappy Ett av två gostroll, det andra ville inte vara med på bild#day9 #frontdoor Julkransen hänger kvar#day8 #sun Den riktiga solen visar sig inte så länge de här dagarna, men den solgula tavlan lyser hela tiden.#day7 #button Knapparna på min scrapväska

#day5 #10am Nästan 20 grader kallt, Rally är inte så sugen på promenad
#day3 #hands Ätermiddag med Lisa på Rost, hon ger mig sina bästa NYC-tips

20 februari 2012

En riktigt jävlig dag

Jag borde ha förstått att den här dagen inte skulle sluta bra när jag kom till jobbet i morse och insåg att jag var utan börs, utan mobil och med bara 8 kr till parkering. Alldeles riktigt, på vägen hem skulle jag tanka bilen och insåg först efter 20 liter att jag stod och tankade 95 när jag borde tanka diesel. Det blev både tårar och fula ord, men c'est la vie. Micke kom till undsättning så att jag åtminstone inte behövde stå kvar på Jets tankstation eller promenera hem till Obbola och när jag väl var hemma tog jag en lång promenad med hundarna för att bli på lite bättre humör. Bilen är bogserad till bilverkstaden (tack Benny, igen!) och får lite TLC.
Nu har jag bakat semlor som vi ska trösta oss med efter middagen, och så håller vi alla tummar vi har för att morgondagen och resten av veckan blir bättre. Det har varit lite för många motgångar på sista tiden.
Allt gott,
/A 

17 februari 2012

PASD och Happy Valentine's Day

Fredag imorgon (idag) igen. Skönt, men ännu en vecka har rusat iväg utan att jag riktigt har hunnit fatta vart tiden tar vägen. Det känns som om det är den ständiga frågan just nu och jag börjar tro att jag lider av något slags "PASD", postavhandling stress disorder. Jag längtade så otroligt mycket efter att bli klar med avhandlingen, men nu när jag äntligen är det så känner jag inte bara "gud så skönt, nu har jag fått mitt liv tillbaka" utan lika mycket "är det här allt?". Innan jag blev klar hade jag en bild av att gräset var så mycket grönare på andra sidan, men nu när jag är här så inser jag att det kanske inte är så, åtminstone inte så grönt som jag hade hoppats. Inte så att jag sörjer att jag är klar, absolut inte, heck no!, men att det vanliga normala livet också består av en massa jobb, jobb, jobb och att man ändå inte hinner umgås med varandra och med andra som man skulle önska, det berömda ekorrhjulet helt enkelt. Att "bara" bli klar med avhandlingen är liksom inte nog, jag skulle behöva ta en paus från allt en månad eller två för att stanna upp och rensa hårddisken och börja om från början. Borde tajmat bättre och blivit klar i maj istället... Men men, vad är väl en bal på slottet, det är bara att bita ihop och fortsätta räkna dagarna till sport- och påsklov. Jag får börja med att försöka njuta av helgen som kommer. 
Happy fredag!
/A


13 februari 2012

Perfect

Se där ja, det gick ju helt ok det här också, och kul var det dessutom! Det mesta är Rhonna Farrer, sen är det lite Paislee Press och Lynn Grieveson. Och den sköna modellen är Rally ståendes mitt på golvet i vardagsrummet.
Annars inget nytt i detta lilla hörn av världen. Måndagen är avklarad, en dag närmare helg, att göra-listan är fortfarande lika lång... och imorgon är det alla hjärtans dag. Mer kärlek till folket, alla dagar!
Kram och gonatt!

Måndag, som sagt

Då kan man få en chokladbit till eftermiddagskaffet, som välbehövlig uppmuntran. Ha en bra vecka!

Måndag-fredag-måndag-fredag

Måndag igen imorgon, jag fattar verkligen inte vart helgerna tar vägen. Och ingenting får man gjort. Suck. Min att göra-lista är precis lika lång som den var i fredags eftermiddag och kommer antagligen att se likadan ut i slutet av denna vecka, möjligtvis lite längre. Bedrövligt är vad det är. Samtidigt vill jag gärna att vi ska få vara lediga när det är helg och bara göra roliga saker tillsammans, vardagarna är tillräckligt stressiga och har alldeles för många måsten som det är. Den här helgen blev det två härliga långpromenader (varav en i skogen längs Obbolas fornstig, en inte helt odelat positiv erfarenhet... Note to self: om du kan välja mellan en stig som är uppkörd med skoter och en som bara är upptrampad, välj den förra...), lördagshäng på mc-klubben och som avslutning hemlagad pizza och NY-prat. Shit vad vi är taggade!//
Det finns ju faktiskt fördelar med att tiden går så fort också, t.ex. att det bara är tre jobbveckor kvar till sportlovet (hurra!), och när sportlovet är över är det bara tre och en halv vecka kvar till påsk och vår resa (dubbelhurra!). Vi har börjat fundera på vad var och en har på önskelistan vad gäller saker att se och göra, och vi är hyfsat överens än så länge. En del sevärdheter och museer, lite shopping, en dag i Brooklyn och många långa promenader kommer det nog att bli.// 
Nu har jag igång Photoshop så chansen att det blir lite mer scrap här har ökat avsevärt. Det är dock en nyare version än jag haft tidigare så jag har en hel del att lära mig här också, något som inte direkt är gjort i en handvändning. Men men, de viktigaste funktionerna ska jag nog kunna lista ut, resten får jag försöka lära mig efter som.//
Nu är det definitivt dags för sängen, kommer att vara trött som vanligt när väckarklockan ringer imorgon... Ha en fin vecka, snart är det fredag igen! 

12 februari 2012

Whitney

07 februari 2012

Instagram

Det blev visst lite tyst här, det var inte tänkt så. Men jag gick och köpte mig en ny dator och jag har inte riktigt kommit i ordning än, vi har inte etablerat nån riktigt stabil relation än kan man säga, så det har inte blivit nåt scrappande. (Jag tänkte att det var bättre att göra slut med PC:n på en gång och helt kallt klippa alla band direkt istället för att safe:a och köra dem parallellt, så nu är jag helt enkelt tvungen att lära mig hur Macen fungerar. Det går väl så där så här långt... Men "alla" säger ju att de ska vara så fantastiska, så jag har goda förhoppningar om att vi ska trivas ihop. Och apropå det här med att trivas ihop, jag är inte riktigt överens med nya Blogger heller, blir ett antal fula ord varje gång jag ska publicera ett nytt inlägg. *morr*)
Hur som helst, just nu blir jag mest inspirerad av att hänga på Instagram-appen. Det finns så otroligt många fantastiskt fina bilder, kolla bara på skärmdumpen så ser ni en bråkdel av de bilder jag gillar. 
Allt gott så länge! 

04 februari 2012

Testar igen

Hallå där!
**************************************************

Testade att blogga via telefonen för att kolla ifall det funkade utan problem. Bilden är på surpuppan Ozzy som precis ska ut på pinkrunda med husse. P.g.a. den stränga kylan har de fått ha täcke på sig de senaste dagarna, något de båda avskyr av hela sitt lilla hundhjärta.

02 februari 2012

01 februari 2012

#febphotoaday

Den här månaden tänkte jag haka på fotoutmaningen Photo A Day Challenge. Nån annan som hakat på?

Reglerna är enkla:

1. Use the list above (som ju är below i mitt fall) as inspiration and take a photo everyday. For example for number one on the list, 'your view today' you'd take a shot of whatever it is that you can see today. This would be a wider shot of your office space, where you went for a walk, or whatever it is that you can see!
2. Share on Facebook, Instagram, Twitter, Tumblr, your blog or where ever it is you want to share. If you're sharing on Instagram or Twitter use the hashtag #FEBphotoaday so everyone can find them. There's a great community around the photo sharing, so do share!
3. Check out everyone else's pictures. I do it before I go to bed each night and it's so fun to see how different everyone's photos are. There are people from every corner of the world playing.

Här är mitt första bidrag, "My view today", min arbetsplats.