30 januari 2008

{PIF}


Jag blev piffad av Ethel som blev piffad av Mikla som blev piffad av Jezzza som blev piffad av nån, osv. Nu är det min tur att piffa vidare till två vinnare, och vinner du så är det din tur att piffa! Enkelt, eller hur?!
Vill du bli piffad av mig, skriv en kommentar här senast fredag kväll kl 20!
/A
Edit: Har ändrat sista dag till fredag, vem orkar vänta ända till söndag?!? ; )

The Dudes

LO för SWE.
Uppdrag: 5 mönstrade papper från 5 olika tillverkare.

29 januari 2008

Anja, Lisa och jag

Anja Pärson har ett, Lisa Miskovsky har ett, och nu har jag ett också! Coolaste smycket, shedevil (som står för "jävlaranamma"), designat av supermultitalented Malin Jonsson, som (bl.a.) tillsammans med Tom Stenback har företaget Credd Jewellery. Världens bästa hubby gav det till mig i födelsedagspresent, och han har kommit på det helt själv (oftast pekar jag på vad jag vill ha...). Bästa presenten! Jag fick ett scrappat(!) kort också, med ett presentrim.
Vill du också ha ett shedevil-smycke så säljs de hos
Kii.

Och jag fick en massa andra fina presenter också, som familjen skickat: presentkort på Body Shop och jättefin mössa och halsduk och en söt liten blå kanna med vita prickar från Green Gate och en peng från rara momma. Det här måste vara en av de bästa födelsedagarna ever!

28 januari 2008

Rally

Alla vi på SWE fick varsin file folder att scrappa. Jag gjorde min om Rally, och så här blev den (har inte skrivit nån text än):








P.S. Tack alla ni som grattat! Det är inte förrän imorgon egentligen, men jag tjuvstartade ju lite.

Fuldjur och annat roligt

Igår hade jag kalasfika - tjuvstartade lite, lika bra att ta tjuren vid hornen och få det överstökat. ; ) Gästerna kom med fina presenter, bl.a. det här rosa "fuldjuret" (givarens uttryck, jag tycker han är ett rätt fint fuldjur), som faktiskt har rest hit ända från Thailand. Han hade med sig en kompis också (rosa han med), som inte syns i bild (man kan skymta honom längst till höger). Och så fick jag presentkort på hotellfrukost och en jättefin blombukett och ett presentkort på go'fika på stan tillsammans med givaren och en biljett till helgens Littfest och en jättefin kudde med Umeå-mönstrat tyg och en spännande historisk bok som ska innehålla "krig, romantik, spänning, kärlek, hat och ond bråd död" - det bådar gott! Tack så hemskt mycket för alla fina presenter, jag känner mig alldeles överväldigad - jag fyller ju inte ens jämn siffra!

Ha en bra vecka!

27 januari 2008

Kort

De här fyra kan-vara-bra-att-ha-korten blev resultatet av den pratiga pysselkvällen i veckan. Samma koncept på alla, olika papper/färger. Slängde på lite blommor för att piffa upp dem, sen kom jag på att jag faktiskt hade tänkte göra pappersblommor... Det händer rätt ofta att jag tänker göra en sak, men glömmer bort det och kommer på det först när jag är klar med att ha gjort en annan sak. *LOL* Nåja, det blev väl okej det här också.

Vilken fantastiskt fin dag vi har i Umeå!
Ville bara säga det.
; )

26 januari 2008

Jag ♥ scrapbooking

Hur glad blir man inte när man får sina beställda saker levererade i en så här fin kasse, med ens namn på dessutom! ; )

Mysig helg!

25 januari 2008

Min lilla hjälpreda

Här är min Krafter's Purse, som jag är väldigt nöjd med! Den ser rätt liten ut, men den rymmer otrolig mycket och den är perfekt att plocka ner en massa smågrejor i när man far iväg och pysslar hos någon annan.


Happy Friday!

24 januari 2008

Dagen idag

Idag har jag skickat mitt livs första riktiga RAK, till en person jag aldrig träffat eller pratat med. Hoppas hon blir glad!
Idag har jag fått änglavingarna jag köpt på e-bay. Ska jag inte bli moster snart? Vill börja fota bebis!
Ikväll ska jag till min kompis Malin och pyssla och prata strunt. Jag vet inte vad hon har för projekt på gång (tror hon ska sy nåt), själv tänkte jag göra kort av spillpapper. Helst hade jag velat pyssla med pärlplattor, men Lajsa fick förhinder så det får bli nästa gång.
Ha en bra kväll!


Epilog: Kvällens pyssel blev lite lidande av allt struntprat, men det var hemskt trevligt, och jag lyckades ändå åstadkomma grunden till 4 kort. Extra kul var det att jag fick testa min Crop in Style NaNavigator som jag vann hos Jommas för första gången (alldeles lagomt stor, men skulle jag åka på träff tror jag nog att en ICA Maxi-kasse fick komma med som komplement *LOL*), plus min lilla Krafter's Purse.
Godnatt!

Flickrmosaik


1.
Hopscotch, 2. loving that yellow wall..., 3. Solstice, 4. IMG_7946ACR_1, 5. Giddy up!, 6. 8x8 MF Toy Camera, 7. Indian Folding Arms, 8. Walk, 9. Beauty & Flames., 10. ., 11. Untitled, 12. heartbeat, 13. Untitled, 14. just chillin, 15. Maternity - 163, 16. For Hope

23 januari 2008

Nix pix, nej tack

Den här layouten känns mest som ett kringresande cirkussällskap *LOL*, men man måste väl inte vara supernöjd med allt man gör. En del ovanliga färger för att vara jag, men en hel del som är typiskt mig också. ; )

P.S. Fortsätt tipsa mig i inlägget här nedan. Jag tror som Zarah att man vill ha effekten av alla tillsammans. Det enda jag själv kan komma på är att knyta dem i ringarna på ett minialbum eller liknande.

Tipsa mig, nån!

Alltså, jag har länge kikat på Basic Greys olika fibers som finns till deras pappersserier, och nu när Two Scoops kom kunde jag inte motstå dem längre. Jag menar, vem kan motstå den här karamellen? MEN. Vad tusan ska jag göra med dem? Ihop är de ju hur fina som helst, men direkt man tar loss dem ifrån varandra ser de ut som taniga små tarmar. Vad har ni gjort? Eller är det bara jag som varit så dum att jag köpt dem? *LOL* Skulle nån mot förmodan ha hittat något fiffigt att göra med dem, tipsa mig, please!

22 januari 2008

{Godis från AC}

Lite nytt godis från American Crafts att längta efter!
Självhäftande 3D-dekos ("from various materials including felt, corduroy, plastic, foam, vinyl and accented with buttons and stitching"):

Band (som jag alltid tycker är hemskt fina, men väldigt sällan använder, borde gå en så-använder-du-band-kurs):

Minimarks Chaplin (diggar den här fonten!) och Thickers, dels nya fonter och dels gamla fonter i nytt material och nya färger:

Remarks stickers
Getty och MoMA:

Remarks journaling stickers book 1 och book 2:

Bilder: American Crafts.

21 januari 2008

{abc}

Nån frågade tidigare om bokstäverna jag fick i julklapp. De är köpta i en liten inredningsbutik här i stan, men när jag bläddrade i senaste numret av Family Living upptäckte jag att de också bl.a. finns hos Årstiden i Stockholm. Visserligen lite dyrare, men jag tror att det är samma bokstäver.

Foto: Family Living.

Våra små gostroll

Ni vet den där känslan man kan få när man håller på med en LO och det känns riktigt bra, och så lägger man till en sak och helt plötsligt känner man "f-n nu blev den helt förstörd", och så lägger man till en grej till, och helt plötsligt har det svängt åt andra hållet, "det kanske inte blev så tokigt ändå". Den här layouten jag scrappade i veckan som gick var just en sån ☺:

Ha en skön vecka!

20 januari 2008

Lilltrollet


12 veckor idag!

19 januari 2008

Om jag hade pengar...

... skulle jag åka till Italien i maj på "Creative weekend in Tuscany with Donna Downey 2008". Jaja, vad är väl en bal på slottet...

Smygtitt

Har scrappat ett litet projekt åt SWE som jag inte kan visa än, men eftersom det är det enda jag hållit på med på sistone så får ni en liten smygtitt:

Mysig lördag på er!

18 januari 2008

17 januari 2008

För första gången...

För första gången önskar jag att jag hade en Silhouette. Då skulle jag köpa en rulle vinyl och göra nåt kul. Det känns väl liiiite onödigt att köpa en bara för detta, så kanske man kan få hjälp av nån som har en, ifall man skulle få en bra idé nån gång?

Flickrmosaik


1.
Inspiration 12, 2. My little batman, 3. Grace, 4. Oh No!, 5. peace, 6. elsie*, 7. Untitled, 8. my aunt's new fantastic (plastic !) chandelier, 9. Untitled, 10. Soul Searching, 11. Elizabeth, 12. Untitled, 13. Untitled, 14. we had so much fun today!, 15. Untitled, 16. wings

16 januari 2008

Darjeeling Limited

Rekommenderas varmt!!

Favorit, julen 07

Det är inte så ofta jag scrappar layouter om saker och ting, men nu har jag faktiskt gjort det! Här en layout om en av mina favoritjulklappar, julen 07:

Apropå favoriter, ni har väl upptäckt att jag har haft en del såna på de layouter jag gjort sist...?!? Hittar jag nåt jag gillar tenderar jag att överanvända det, jag vet.

15 januari 2008

Japp

Jag rev bort den andra sidan också...
Är mycket nöjdare nu!

Lycka

Oftast när jag gör mina layouter så blir jag åtminstone hyfsat nöjd, men nån gång har det faktiskt hänt att jag insett att jag aldrig kommer att kunna rädda en layout jag håller på med och helt enkelt bara slängt den i papperskorgen. När man gör ett minialbum är det inte lika lätt, då ligger ju sidorna mycket mer fast på något sätt. Men igår gick det inte längre, jag var tvungen att riva bort allt på en sida i albumet jag håller på med, och ikväll kanske en till ryker, vi får se. Det känns i alla fall mycket bättre nu. *LOL*

Här en sida jag blev nöjd med!

P.S. Jag blir väldigt väldigt glad över alla fina kommentarer jag får i bloggen - tack!
Ha en bra dag!

13 januari 2008

Såg ni detta på Sporten på TV4? Jag älskar såna här historier!

Happy Feet

Söndag. Micke och Ozzy har en kill-dag och är på utflykt till Knacken. Jag och Rally går och skrotar här hemma, Rally sover mest och jag håller på med ett litet projekt till SWE. En soft dag med andra ord. Hoppas att ni alla har haft en mysig helg!

Happy Hello Kitty-feet. Tänk att man kan bli så glad av ett par sockar. ; )

12 januari 2008

Jan08


Trevlig helg!

11 januari 2008

Rally, igen

Nåja, idag lyckades jag mot alla odds få till en hyfsad bild av Rally-LOn jag gjorde här om dagen. Så här blev den:

Väldigt enkel, utan journaling, bara lite färg och dekorationer, men jag hade kul när jag gjorde den. Det är den första LOn jag gjort på väldigt länge, det kanske syns på användningen av färgerna. ☺

Det blir ganska många bilder på Rally nu, och ibland får jag lite dåligt samvete gentemot Ozzy, men jag får väl hålla med Micke: Ozzy är nog ganska lättad över att slippa vara den som får ställa upp hela tiden. Här är två foton på våra mysiga gostroll:


Happy Friday!

09 januari 2008

Rally

Jag har insett att det är stört omöjligt att få vettiga foton på sina LOs i det här dystra vädret, så här kommer istället en närbild på en av de 3(!!) layouter jag gjorde igår. Det är knappt ens en sneakpeak, för det här är nästan hela alltet. Bättre bild kommer någon annan gång, när solen kikar fram.

Ha en bra dag!

08 januari 2008

Scrappat!

Skulle scrappa igår kväll, men fastnade framför tv:n och sen var jag helt enkelt för utmattad för att släpa mig till scrapbordet. Sov i fåtöljen nån timme istället. Sanna mina ord, det är tröttande att vara småbarnsförälder... Men! Idag har jag äntligen scrappat! Slängde ihop en snabb LO för en liten stund sen, och det var så roligt! Är för mörkt för att fota, men den kommer så snart jag har möjlighet att få en någorlunda decent bild.
Så länge!

06 januari 2008

Finaste lilla bönan

Planen var att scrappa idag, men det blev inte så. Dagarna bara går och man hinner inte med hälften ens. Idag har vi varit på promenad, kollat film, städat bort julen, tvättat (Micke), lagat världens godaste pizza och inrett vårt Blocketfynd - ett gammalt medicin-/läkarskåp som vi ska använda som barskåp (ja, vissa skulle väl säga att det är samma sak).
Här kommer i alla fall en LO jag gjort till SWE - uppdraget var att använda foamstamps. En LO med Ella, finaste lilla bönan, men nu är hon inte så liten längre. Fotot har mamma Lisa tagit.

Hoppas att ni har haft en mysig helg!

05 januari 2008

Julklappsfavoriter

Bästa julklapparna har jag ju redan berättat om (Rally, och att jag ska bli moster), men här är några favoriter till:

En vedkorg gjord av gamla återvunna bildäck (har letat hur länge som helst efter en fin och praktisk vedkorg som rymmer lagomt mycket ved):


6 stycken frukostskålar från Pentik (en annan sak jag letat efter superlänge - inte för stora, inte för vida, bara helt perfekta!):


Två rostiga bokstäver (K till mig, M till Micke) - helt utan funktion, men åh så fina!:


En madonnastaty:

Mysig lördag!

03 januari 2008

Mikaelas utmaning: 10 favoriter 2007 (foton)

10 (av mina) favoritfoton från 2007 (och ja, jag fuskade lite, till viss del beroende på lathet):