31 augusti 2007

Ugglan

Etsy är ett roligt ställe, där kan jag surfa runt i timmar. Ugglan på väggen är ett av mina senaste fynd. Den har jag köpt här.

Jag skulle gärna vilja ha ljuskronan, aporna, regnmolnet och elefanten också. Och roboten! *LOL*
Happy Friday!

30 augusti 2007

Flickrmosaik


1. New boots, 2. The Sophisticated Witch! Part 4, 3. b?st loans, 4. postcard, 5. Take my heart, 6. Good Morning, 7. Towne Manor Sign, 8. mallow sundae, 9. crossing, 10. Lookin'" Up., 11. IHeartCooper, 12. LOMO LCA, 13. lomo raindrops..., 14. love*love, 15. the pie, 16. Star

Bosse Bushund


Journalingen inspirerad av bl.a. Mikaela.

29 augusti 2007

En till!

Här är en länk till ännu en utmaningsblogg, en journal challenge med temat "This is me". Jag tilltalas av deras idé, där journaling är i fokus:
"This challenge, The This is Me Journal, is designed to give you a creative outlet and way to jot down some random ideas about yourself. In 10 years, you will probably look back at these pages and laugh - and that is the idea. Not really to get too deep, but to express things that you think and do everyday - that you never want to forget!"
"All you need is your mind, some pens and a memory book."
This is me - a journal challenge

28 augusti 2007

Ny utmaningsblogg

Category Stories - ny utmaningsblogg som inte riktigt kört igång än men som har flera duktiga scrappare på sitt team, t.ex. Lucy och Martha (Mugsy Boo). Spännande!

Mikaelas fotofredag - v 34

Uppdrag v. 34: storyboard.

27 augusti 2007

Himmelskt gott


Surströmming = mumsmums!
P.S. Här använde jag dabbers ihop med foam stamps, suveränt bra!

26 augusti 2007

Gör mer av dina foton III

Gomorron! Här är det tidig väckning, vi ska åka upp till Mickes jaktstuga med några kompisar idag och vill komma iväg hyfsat tidigt.

Jag börjar bli lite tjatig nu, men om ni inte redan har gått med på Flickr i Mikaelas Fotofredag-grupp, gör det nu! Nya uppgifter/utmaningar läggs ut på SWE Scrapbook varje fredag. En av uppgifterna vi fått är att leka med fotona i Photoshop och använda actions, något jag i princip alltid gör med mina foton (det är därför ni tror att jag är så duktig *asg*). Här nedanför kan ni se hur olika det kan se ut beroende på hur man "processar" fotot i Photoshop.

Original:Med actions:


På de här fotona har jag använt Michelle Blacks actions, Soft Bleach-Out Glaze till vänster och Even out + Funky till höger (du kan hämta hennes Free Tryout Pack här).

Ha en härligt skön söndag!
Edit: Har fixat länken!
P.S. Du måste vara medlem på Flickr och i hennes grupp för att kunna ladda ner filen.

25 augusti 2007

Stjärnor


(Bild: Lisa)

Gillar ni stjärnpappret jag använt på Stinky-LOn?
Då kan ni köpa det här! (Jag var tvungen att köpa det på studs! Slut för tillfället? Lugn, det kommer mera!)

24 augusti 2007

Hej Stinky

Gjorde en LO som jag först inte alls blev nöjd med, färgerna blev inte alls vad jag tänkt mig, hela LOn kändes dassig och trist. Satte in CPR och resultatet blev istället detta:

Känns helt ok, inte fantastisk (yeah, right, som om man känner så särskilt ofta), men helt ok, och framför allt mycket mer "jag". Fotot är i alla fall roligt! Och det übercoola pappret har Lisa gjort!
Den uppmärksamme scrapparen ; ) kanske noterar att jag använt dabbers. Jag har spanat in dem länge, men tyckt att de färger som gått att köpa i svenska butiker varit så trista. Nu har många av butikerna fått in roligare färger, så jag slog till på fem stycken (varav en svart, vilket i och för sig Suss skulle kalla en rolig färg, eller hur?! =)). Jag måste säga att jag tyvärr inte är så impad av dem som jag hade hoppats och trott. Själva färgerna gillar jag skarpt, men duttandet känns inte så fantastiskt revolutionerande som jag trodde att det skulle göra. Nåja, jag kommer säkert att köpa fler ändå - finns många fler på deras färgkarta jag suktar efter - och jag kanske ändrar mig angående duttandet?! Man kan ju alltid skruva av duttkorken...
Äntligen fredag! Och den här fredagen har jag sett fram emot extra mycket: surströmmingslunch med jobbet! Hälsningar till Suss som är på Island och inte kan vara med *vinkar*. Och hälsningar till Lisa & Pär som fortfarande går och väntar på sin lilla Böna, en vecka över tiden. Den som väntar på något gott... väntar alltid för länge, jag vet! Håll ut!
Kramar!
/A
Edit: Här har Karin en bra beskrivning av dabbers.

23 augusti 2007

Flickrmosaik

Har ni kollat in Flickr än? Om inte, gör det! Jag har varit lite skeptisk tidigare, det är så stort och man går lätt vilse och det är svårt att hitta i början. Men efter att Mikaela startade sin Fotofredag-grupp är jag fast. Här finns fantastiskt mycket inspiration!!

1. old blue, 2. 9, 3. Angel riding her tricycle., 4. Untitled, 5. 12 weeks old, 6. Holly+Glen 01.27.07, 7. 07' Flower-07, 8. Pashmina, 9. Untitled, 10. Little Fish, 11. Dream 001, 12. Milestone~Thank you, 13. hearts, 14. Good Advice, 15. Blossoms, 16. Happy family

22 augusti 2007

Ozzy slappar

Okej, just nu vill jag (uppenbarligen) ha detta på alla mina LOs:
* vit cardstock
* akrylfärg
* ram runt kanten

Här kommer en till sån:

Ha en bra dag!

Dagens skratt

Kolla den här annonsen på e-bay. Men skynda, den är kanske inte kvar så länge. Antar att man tycker den är ännu roligare om man har barn, fast jag som inte har några tyckte den var hysteriskt rolig ändå.
Hon har en blogg också.

20 augusti 2007

Gör mer av dina foton II

Har länge tänkt göra en fotobok men aldrig kommit till skott. När jag såg denna, gjord av Danielle Thompson, blev jag supersugen. Så otroligt fin! Hennes foton är fantastiska och med de digitala papprena som bakgrund blir det otroligt läckert. Kanske kan vara en idé för er som scrappar digitalt också?

I Sverige finns det ett antal att välja på, t.ex.
Fuji Direkt
FotoLabo
FotoQuick
Pixopolis

Eftersom jag är rätt kinkig vad gäller kvaliteten hoppas jag att någon av er testat och kan lämna en kommentar!

Happily ever after

Det kommer nog att bli en del bröllopsbilder framöver. =) Här är en:

19 augusti 2007

Hur i helskotta...

... fotar man en clear-LO snyggt? *morr* Har du ett bra tips, skicka det hitåt tack!

Gör mer av dina foton

Vill man har lite större versioner av sina foton på väggarna kan jag rekommendera att trycka på canvas. Vi har ett par canvastavlor själva och i julas gav vi bort två i julklapp, mycket uppskattat! Att trycka på canvas är kanske inte det billigaste alternativet, men det är supersnyggt, och så är det ju rätt häftigt att ha sin egen konst på väggarna. ; ) Just nu kör ProFormat en kampanj - 25% rabatt till den 20 september. Jag kan verkligen rekommendera dem, fantastisk kvalitet, snabb service och supertrevliga killar!

18 augusti 2007

Mikaelas fotofredag

SWE Scrapbook ger Mikaela varje fredag tips om fotografering och bildbehandling. Nu har hon också startat en Flickr-grupp där alla som hakar på kan ladda upp sina bilder och "peppa varandra, babbla och ställa alla tokiga och roliga frågor".
Veckans utmaning var "självporträtt", på det gamla goda sättet med kameran på armlängds avstånd. Jag avskyr att vara på bild, men hakade på ändå. Kom med du också! Joina här!

17 augusti 2007

Vill ha

I vårt vardagsrum har vi en stor turkos vägg som är helt tom. Eftersom vi bor högst upp och har snedtak åt två håll så har vi inte så många väggar trots att rummet är nästan 40 kvadrat (jo, vi har ju väggar åt alla håll så klart, men inte så många som är särskilt användbara).
Vi har velat fram och tillbaka om vad vi ska göra med denna vägg, men fortfarande - 2½ år efter att vi flyttade in - har inget hänt. Ett synnerligen intressant alternativ är dessa wall stickers från Rouge de Garance. Helt rätt färg också, eller hur?! Antar dock att de kostar en slant.

Bild: Rouge de Garance.

P.S. Lisas inneboende har inte kikat ut än. Kanske idag? Håll tummarna!

You Two

Äntligen fredag! Ozzy och Micke har åkt till stugan, så jag hoppas få mycket gjort i helgen. Hoppas kan man ju alltid... Trevlig helg!!

16 augusti 2007

{o}lycka på burk

En supersnabbis, tror det är rekord! Är lite kär i gult för tillfället, tycker att det sätter lite piff på det hela.
Ha en bra dag!

Edit: Journalingen - "Den här glassen smakade jag första gången när jag bodde i Tumwater. Glass med degbitar i - kan det bli godare? Skulle inte tro det. Nu finns den här på ICA Maxi. Hurra! Och jävlar."
Rubriken (lycka) är gjord med akrylfärg och foamstamps. {o} är stickers från AC.

15 augusti 2007

Gott-gotti-gott-gott!

Inget scrappande ikväll, blev surströmmingsskiva i trädgården med grannarna istället - årets första. Åh, så gott det är! Mera surströmming åt folket, eller hur Elisabeth?! =)


14 augusti 2007

Tjohoo!!

Hon fick jobbet (som om jag nånsin tvivlade)!! You rock!

Nu återstår bara att se om min andra önskan för dagen går i uppfyllelse. Om inte så kan jag i alla fall trösta mig med att jag får äta surströmming med grannarna ikväll - som jag har längtat!

Bosse Bus!

En av Ozzys sommarkompisar, den mest energiske av dem, var Bosse, min mammas softcoated wheaten terrier-valp. Egentligen borde han heta Långben, och ibland undrar man om han alls har någon aning om att han heter något över huvud taget, men vem kan bli annat än kär i den här filuren?!Idag hoppas jag på två saker: att min goa kompis får jobbet hon vill ha (du är BÄST, hur som helst!) och att Lisa & Pär får träffa den som bott i magen i 9 månader. "Hohoo, var är du? Kom ut nu, vi längtar!"

13 augusti 2007

En rolig sak med att vara tillbaks på jobbet

Jag tycker alltid att de första dagarna på jobbet efter semestern är jobbiga(re än vanligt), men det finns en rolig sak med att komma tillbaka, som händer i princip varje år men som jag ändå alltid glömmer och som gör mig lika överraskad och glad varje gång. Snälla Suss köper alltid en liten present åt mig! Så i morse när jag kom till jobbet låg ett litet paket med rosa band på mitt skrivbord och inuti hittade jag de här söta små stämplarna:

Tack snälla!

Mys

Här har ni min första LO efter semestern. Det var lite kämpigt, måste jag erkänna, men rätt kul ändå. Jag ville liksom bara göra något utan att tänka efter för mycket och inte sätta någon press på det hela. Resultatet blev väl ok, speciellt med tanke på att nästan det första jag gjorde var att tappa en av de självklistriga sakerna rakt över hela LOn...


Ha en bra dag!

12 augusti 2007

Rockin' Girl Blogger


Har blivit taggad av The Valkyria/Gunilla, Hedvig, Cattis, Malin och Mikaela, tack snälla rara söta! *GLAD* Eftersom jag varit frånvarande ett bra tag så känner jag mig inte så rockin' just nu, men jag ska jobba på det. Och ALLA jag vill tagga har redan blivit det, typ flera gånger om, men jag taggar ändå Fiffi, Åsa och Ethel.

11 augusti 2007

Nära

Har inte scrappat något än, men idag hämtade jag ut två paket på posten som låg och väntade på mig. Blev rätt sugen faktiskt - kanske ska försöka mig på att scrappa lite imorgon. Idag har vi inte gjort många knop, har mest vant oss vid att vara hemma igen och försökt komma i ordning lite - det är så skönt att vara hemma i vår lägenhet, mitt hem är verkligen min borg! Ozzy verkar också tycka att det är helt ok att vara tillbaks i stan - 4 hundkompisar på en gång i princip varje dag kanske blir lite väl mycket i längden. Träffade en av hans kompisar idag, taxen Aldor, och det blev ett glatt och fartfyllt återseende.

Sa ju tidigare att jag har fotat väldigt lite i sommar. Det är kanske inte riktigt sant. Mängden är ganska stor, men motiven är få: Ozzy (med och utan kompisar), brudparet och Wilmer (gudsonen). Typ. Önskar att jag vore bättre på att fota vardagen, måste jobba på detta. Här är i alla fall ett vardagsfoto på Ozzy från idag när vi promenerade upp till Konsum på Haga:

10 augusti 2007

Apropå bröllop

... så firar vi träbröllop idag - den 10 augusti 2002 gifte vi oss, en av de finaste dagarna i mitt liv. Strålande sol från klarblå augustihimmel, stämningsfull utevigsel, trevlig middag och ett jädra partaj. Tyvärr var digitalkameror inte så vanliga på den tiden (ibland är 5 år en hel evighet) så de inscannade fotona här nedanför är inte av den bästa kvaliteten, men de väcker minnena ändå.

Några av favoriterna av (råkopiorna av) de "officiella" fotona (foto: Studio Paschinsky, Vasa):

En fantastisk dag!

07 augusti 2007

Finaste brudparet!

Hej igen! Nu lider semestern mot sitt slut, på fredag anländer vi till Umeå. Känns trist att börja jobba igen, precis som det brukar, samtidigt som det är härligt att komma tillbaka till sin egen stad och sin egen lägenhet och sin egen säng.
Har tagit otroligt lite bilder, kan inte fatta att jag varit så dålig på att fota i sommar. Men brudparet blev i alla fall ganska välfotograferat. Lägger ut en av mina favoritbilder på den vackraste bruden och den vackraste brudgummen, lägger ut mer sen när jag fixat till dem lite (fotona, inte brudparet).

Har inte alls saknat scrappingen, hör och häpna. Mina reserver var nog mer än uttömda, och pausen mer än välbehövlig. Ser dock fram emot att komma hem till pysselrummet och börja rota i grejorna - hoppas att inspirationen infinner sig rätt snabbt!
Ha det bäst så länge!
Kram! /A